pikpa_site

Όλα ξεκίνησαν από ένα απλό post της φίλης Σοφίας Ανδριοπούλου την Τετάρτη 20-9-2012. Αναφερόταν στο ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και στις ανάγκες του.

Ένα τηλεφώνημα για επιβεβαίωση το επόμενο πρωινό, ήταν αρκετό για να μας κάνει να πάρουμε την απόφαση, να μαζέψουμε πράγματα για τα παιδάκια, πράγματα που ήταν χρήσιμα.

Η υπεύθυνη κυρία Κορκοβίλη μας ενημέρωσε. Αυτή τη χρονική στιγμή το ίδρυμα έχει ανάγκη από ΠΑΝΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ & ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ & ΛΑΔΙ. Σε 10 λεπτά είχαμε ανεβάσει στο Facebook τη νέα μας εκδήλωση και ζητούσαμε τα συγκεκριμένα είδη. Ο χρονικός ορίζοντας που θέσαμε ήταν πράγματι στενός. 4 εργάσιμες ημέρες! Τα είδη αυτά θα μαζεύονταν στο γραφείο των DOGFISH GRAPHIC DESIGNERS, Σωκράτους 1 & Πρωτοπαπαδάκη που ήταν κεντρικό για να διευκολυνθούν όλοι!

Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν στο χέρι των ΓΕΙΤΟΝΩΝ κι αυτοί ανταποκρίθηκαν. Ένας, ένας εμφανιζόταν με πράγματα από τη λίστα στο χέρι για να βοηθήσει τα παιδάκια αυτά, ηλικίας από λίγων ημερών έως 6 ετών.

Συγκινητικές λεπτομέρειες οι φίλοι μας  εκτός Γαλατσίου που έστειλαν είτε μέσω φίλων ή με κούριερ χρήματα για να τα μεταφράσουμε σε είδη.

Την Τετάρτη το πρωί 4 ΓΕΙΤΟΝΕΣ, η Σοφία Ανδριοπούλου, ο Κώστας Ζώμπος, ο Νίκος Νίκου και η Άντα Μονογυιού φορτώσαμε δύο αμάξια και πήγαμε στο ΠΙΚΠΑ. Μετά την εκφόρτωση συνομιλήσαμε με την κοινωνική λειτουργό που μας ενημέρωσε για τις μικρές ψυχούλες, και την προσπάθειά τους να δοθούν όλα τα παιδάκια για υιοθεσία. Όσα από αυτά περάσουν την ηλικία τνω 6-7 χρονών, θα συνεχίσουν σε κάποιο άλλο ίδρυμα, ειδικό για την ηλικία τους.

Συναντηθήκαμε και με τον «φρέσκο» υποδιεθυντή του ιδρύματος κύριο Πίγκο. Μιλήσαμε για τον αγώνα που κάνει να εξασφαλίσει πέρα από τα απολύτως απαραίτητα και τρόπους να καλυτερεύσει την ζωή τους, όπως ηλιακούς θερμοσίφωνες ή αγορά μεγάλου εσωτερικού πάρκου. Μας εξήγησε ότι οι δωρεές μας του επιτρέπουν να αποδεσμεύσει χρήματα από τους συγκεκριμένους κωδικούς και να τα χρησιμοποιήσει για ότι μεγάλο και δύσκολο να καλυφθεί από εθελοντές.

Τέλος μας κάλεσε στην γιορτή των ευεγερτών την Τετάρτη 10-10-2012 όπου και θα γίνει μία πλήρης ενημέρωση για το ίδρυμα.

Σαν επίλογο, έχουμε να πούμε μόνο ευχαριστίες για όλους εσάς, τα 44 άτομα που διαθέσατε χρόνο και χρήματα για αυτά τα παιδιά.

Ευχαριστούμε λοιπόν με σειρά προσέλευσης χρησιμοποιώντας και τα ονόματα του fb, τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ, Κορρέ Γωγώ, Χατζηχαραλάμπους Ιωάννα, Σιαμαντά Χαρά, Παπαρούνη Αλκιβιάδη, Μηλιώνη Αριστείδη, Αρμενιάκου Μαρίνα, Ρούμπα Παρασκευή, Ελεφάντη Γιώργο, Αμπράζη Κατερίνα, Καμπέρη Μαρία, Athens Μαρία, Μίχο Μάκη, Μαγουλά Γιώργο, Ταπτά Ελένη & Αλεξάνδρα, Ζέρβα Έλενα, Κωνσταντοπούλου Σωτηρία, Μπιρουράκη Νίκο, Κουφό Χρήστο, Χρυσανθοπούλου Γιώτα και τους συναδέλφους τους, Γκολφινοπούλου Ρέα, Σωτήρη Sok, Pen Αντώνη, Δουβίτσα Σοφία, Ζώμπο Κώστα, Λαμπροπούλου Χρύσα, Κοντώση Κώστα, Πράσινου Λέτα, Γερονικολό Γιάννη, Creperie Μελίμηλον, Τουμπακάρη Σοφία, Τσιγγελίδη Δημήτρη, Κύρκο Ηλία, Ανδριοπούλου Σοφία, Νίκο Νίκου, Γιαβρή Ρέα, E-Click, Ζυγουροπούλου Έλση, Χούγια Αρετή, Κοκονέτση Βασιλική, Πέτρου Βασιλική & Καζακίδου Φωτεινή.

Σε ερώτησή σας αν μπορούμε να το επαναλάβουμε, λέμε ΝΑΙ, λίγους μήνες μετά. Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προσφέρει, πάντα κατόπιν συνεννόησης, μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 213-2059800 (Κα Κορκοβίλη Νικολέτα).

 

Μοιράσου το

Leave a Reply