kyprou_site

Η σημερινή δράση, η 11η στην ιστορία των ΓΕΙΤΟΝΩΝ, τα είχε όλα. Οικολογία και εικαστική παρέμβαση, αξίνες, δέντρα, χαμόγελα με κέφι και χρώμα!

Η ιδέα να αναβαθμίσουμε την πλατεία Κύπρου με φύτευση δέντρων για να σκιάζουν τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να τους χαρίσουμε έξτρα ώρες παιχνιδιού, αλλά και η οπτική της αναβάθμιση με το βάψιμο συνολικά 19 τσιμεντένιων άχαρων σκαλιών, μας βρήκε όλους σύμφωνους.

 

25 άτομα με αξίνες, ρολάκια, πινέλα, γάντια, σακούλες, σκούπες και κουβάδες έδωσαν ένα δυναμικό παρών σε αυτή την δράση που είχε και δεντροφύτευση και εικαστική παρέμβαση!

Η δράση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί με φύτευση 3 δέντρων. Ένας ευκάλυπτος και χαρουπιές ήταν η πρόταση από τους γεωπόνους μας και εμείς με χαρά ακολουθήσαμε! Ευτυχώς είχε βρέξει και η φύτευση ολοκληρώθηκε σε 20 μόνο λεπτά. Ακολούθησε το πότισμα των δέντρων με κουβά από την γειτονική κάβα Σπονδή. Ιστορίες για την χαρουπιά και την κατοχή μας διηγήθηκε ο γείτονας, Κος Μωραίτης. Παράλληλα φυτεύθηκε μία πικροδάφνη σε ζαρντινιέρα της πρώτης δράσης στην γωνία των οδών Ευριπίδου & Απειράνθου, σε αντικατάσταση προηγούμενου ξεραμένου φυτού.

 

Το κομμάτι όμως που συζητηθήκε από όλους ήταν το εικαστικό. Αφού σκουπίσαμε καλά τις σκάλες και ασταρώσαμε την όψη των σκαλιών ξεκίνησε η μίξη των χρωμάτων. Οι 3 γραφίστες που ήταν παρόντες προσπάθησαν να τηρήσουν τα συμφωνημένα. Τα σκαλιά θα γινόντουσαν ένα ουράνιο τόξο. Με τις κατάλληλες προσμίξεις φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεμα. Το πιο δύσκολο ήταν απλά να βάλουμε μία σειρά σε όλους όσους ήθελαν να βάψουν με ρολάκια, πινέλα και μπογιές και δεν ήταν λίγοι!

Το οικολογικό και εικαστικό κομμάτι της δράσης τελείωσε στις 2 το μεσημέρι, όπου και βγάλαμε κεφάτες φωτό με τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ που έμειναν μέχρι τέλους!

 

Η Δράση θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με το κόψιμο του λουκέτου της πλαϊνής εισόδου και το χτίσιμο ενός μικρού πεζουλιού που θα κρατά τα χαλίκια μέσα στην παιδική χαρά, όταν ανοίξουν το λουκέτο. Ήδη δόθηκε η εντολή από τον παρόντα Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και ΓΕΙΤΟΝΑ Κώστα Ζώμπο. Το άνοιγμα της πόρτας και η τοποθέτηση σύρτη ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που έως τώρα αναγκαζόντουσαν να ανεβαίνουν 11 σκαλιά, ιδιαίτερο πρόβλημα για ηλικιωμένους και γονείς με μωρά σε καρότσι.

Η πλατεία έχει και κάποιες άλλες τεχνικές ατέλειες, όπως ξεχασμένη τσιμεντένια βάση (πιθανόν από παλιό τηλεφωνικό θάλαμο ΟΤΕ) στο πάνω πεζοδρόμιο που αναγκάζει μαμάδες με καροτσάκι να κατεβαίνουν στον δρόμο. Όσον αφορά την Υπηρεσία Πρασίνου, καταγράψαμε ξερό θάμνο στο εσωτερικό και 2 τρύπες από δέντρα που ξεράθηκαν στο κάτω πεζοδρόμιο. Οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ θα ενημερώσουν τις αντίστοιχες Αντιδημαρχίες του Δήμου.

 

Ευχαριστήρια θέλουμε να εκφράσουμε στους:

  • Νίκο Μπιρουράκη για την αγορά των φυτών.
  • Κώστα Ζώμπο γαι την αγορά των χρωμάτων.
  • Άντα Μονογυιού, Άσπα Χροναίου & Λουκία Αλαβάνου για την εικαστική μελέτη.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινότανε χωρίς την παρουσία των υπόλοιπων ΓΕΙΤΟΝΩΝ: Χρήστος Κουφός, Δέσποινα Φιλιποπολίτη, Γιώργος Μαγουλάς, Γιάννης Μαυροειδής, Γιώργος Πετρόπουλος (η χρυσή αξίνα), Σοφία Μαρινάκη, Αλεξάνδρα Μπίλιου με τη φίλη της Σωτηρία, Αγγελική Αποστολοπούλου, Ρέα Γκολφινοπούλου, Ηλίας Κύρκος, Χρήστος Χριστόπουλος, Άρης Τσουκνίδας, Σοφία Ανδριοπούλου, Γιάννης Κουφόπουλος, Βασούλα Κοκονέτση, Αρετή Χούγια, Κωστιάννα Φλώρου, Βίκυ Πασπασπύρου και Pano Delabalo.

Μοιράσου το

Leave a Reply